Az Európai Családtudományi Társaság közleménye – OS | MTI

Budapest, 2023. május 31., szerda

Javaslat a demográfiai válság emberséges megoldására

Az európai népesség házasságkötési és gyermekvállalási statisztikái a legtöbb országban csökkenő tendenciát mutatnak, ami hosszú távon meggyengíti az európai társadalmakat. Tudományosan igazolt, hogy e demográfiai válság alapvető oka a szexuális forradalomra vezethető vissza. A házasság előtti nemi kapcsolatok széles körű elterjedése és ezzel párhuzamosan az abortusz legitimációja olyan mentalitást eredményezett, amely az emberi méltóság sokrétű sérelmét és különösen a nők és gyermekek egészségének romlását hozta magával.

A demográfiai válság megoldásához olyan szemléletformálásra van szükség, amely széles körben tudatosítja az emberi szabadság és önrendelkezés jogának helyes értelmezését, az emberi méltóság megőrzésének módjaként a nemi életet a házasságra korlátozó, házasságon alapuló családmodell népszerűsítésével. A tudományos eredmények igazolják, hogy ezáltal lényegesen javul az egyén kiteljesedése, a társadalmi közérzet, csökken a lelki betegségek kialakulásának kockázata és az anómia, és fellendül a születésszám.

A gyermeket nevelők anyagi támogatása ösztönző, de önmagában nem alkalmas a demográfiai válság megoldására. Az Európai Családtudományi Társaság célja, hogy serkentse a társadalom morális szintjének emelését támogató, tudományos eredményekre építő, állami, civil és egyházi intézkedések kidolgozását és gyakorlati bevezetését. A szexuális élet házasságba terelése szükséges feltétele e válság megoldásának.